Engels | Nederlands
Marty de muis
Bangkok (Thailand), 6 december 2008

Om 21.30 uur liggen we al onder het behaaglijke warme dekbed in ons kamertje in het Khao Yai nationaal park in het hart van Thailand. Ook al zitten we midden in het nationale park, toch laat de accommodatie niets aan zich te wensen over. Het is niet overdreven luxe, maar het is er toch comfortabel genoeg. Althans voor ons. Dat moeten er meerdere hebben gedacht. Na een paar uurtje slapen komt er een indringer op de proppen die ook op onze kamer wil verblijven. Het is een knaagdiertje met glanzende oogjes en een lange staart. Omdat hij permanent intrek wil nemen in bungalow 407/1 wil hij het zo behaaglijk mogelijk voor zichzelf maken. Hij verzamelt de plastieken verpakkingen van de zeepjes om er een nest mee te bouwen en knaagt aan de kast en bedpoten. Daarnaast racet hij regelmatig over onze nachtkastjes op zoek naar etenswaren. De beproefde methode om af en toe hard in de handen te klappen of het licht een keer aan en uit te zetten, werkt maar ten dele. Even is het dan weer stil, maar al snel laat de indringer alweer van zich horen. We laten hem maar zijn gang gaan en besluiten iets verder onder de dekens te gaan liggen. Als je echt moe bent slaap je toch wel, zou je zeggen.

Na een half uurtje lichte slaap voelen we het dekbed bewegen. Wanneer Edwin over de rand van de dekens kijkt ziet hij de muis parmantig over ons dekbed wandelen. Ivonne is nog niet helemaal wakker waardoor Edwin besluit maar even niets hiervan tegen Ivonne te zeggen. Het heeft immers geen zin haar nachtrust verder te verstoren. We zijn niet bang voor muizen maar ze moeten niet te familiair worden en een gepaste afstand houden. Dat laatste is deze muis echter niet van plan. Met flinke snelheid racet hij het resterende deel van de nacht kriskras door de kamer heen. Vooral wanneer hij over de metalen delen van de muskietenschermen voor de ramen loopt, lijkt het alsof er een sneltrein door de kamer rijdt. Als we om 06.00 opstaan voor een dagje wandelen door het nationale park, hebben we niet veel geslapen. We wassen ons gezicht met koud water en trekken vervolgens de deur achter ons dicht, uiteraard niet voordat we Marty de muis een prettige dag hebben gewenst.


Go back to home pageGo to Articles sectionGo to Columns sectionGo to Photos sectionGo to countries sectionGo to weblog sectionGo to about us